Inspiratie voor 2023: 6x Klimmen in Europa

We kunnen niet wachten om weer naar buiten te gaan en te gaan klimmen! Er zijn namelijk zoveel plekken te ontdekken in Europa waar je kunt klimmen. Voor buiten klimmen hoef je niet per se op hoog niveau te kunnen klimmen. Wij hebben de afgelopen jaren zoveel plekken ontdekt waar je leuke routes kunt klimmen. Wil jij in 2023 vaker buiten gaan klimmen? Dan hebben wij voor jou hier dé inspiratielijst met plekken die je wilt bezoeken in Europa! 

Klimmen met een Zonnetje

Alquezar – pyreneeën – Spanje

We beginnen met een klimgebied waar je grote kans maakt om lekker te klimmen in het zonnetje. Het mooie plaatsje Alquezar ligt iets ten zuiden van de Pyreneeën in het Parque Natural de la Sierra y Los Cañones de Guara. In dit park vind je ook het bekende klimgebied Rodellar. Ben je op zoek naar wat meer eenvoudige routes, dan is Alquezar een plek voor jou. Boven het gezellige stadje klim je, vaak lekker in de schaduw, leuke routes. Ben je klaar met klimmen, dan zit je ook nog eens binnen mum van tijd op het terras!

BALAZUC – Ardèche – Frankrijk

Waar je ook de zon vaak aan zult treffen is in de Ardèche. Langs deze rivier vind je op meerdere plekken leuke klimgebieden. Wij kunnen je in ieder geval het klimgebied van Balazuc aanraden. De routes zijn hier afwisselend en er is veel te vinden voor ieders niveau. Je krijgt hier wel snel de zon op je dak, dus daar moet je een beetje tegen kunnen. Daartegenover staat dat je vanuit de top van veel routes een mooi uitzicht hebt op Balazuc, de rivier de Ardèche en de vele kanovaarders die hier rondvaren. We hebben helaas niet veel beelden voor je, maar laat je er niet door ontmoedigen en ga hier zeker een keertje langs!

Multipitchen

Cinque TorrI – Dolomieten – Italië

Wil je meerdere touwlengtes gaan klimmen, ga dan vooral naar de Dolomieten. Hier vind je tal van multipitch routes en dat ook allemaal van verschillende niveaus. Cinque Torri is hier een goed voorbeeld van. Je vind hier heel veel verschillende routes van een paar touwlengtes tot zelfs 12 touwlengtes. Wij klommen in dit gebied met Mountain Network, die in dit gebied ook cursussen geeft voor iedereen die wil leren multipitchen!

Dave – België

Wat dichter bij huis kun je ook goed oefenen met multipitchen. Onze favoriete locatie hiervoor is Dave in België. Aan de Maasvallei vind je hier een mooi stuk rotswand met eenvoudige én moeilijke routes van meerdere touwlengtes. Genoeg uitdaging voor iedereen dus. Het enige nadeel van Dave is de autoweg die er vlak langs ligt, maar daar hebben we inmiddels iets op bedacht. Wat dat is lees je verder in de blog.

Bijzondere plekken

Paklenica – Kroatië

Een bijzondere klimplek in Europa vinden wij toch wel Paklenica in Kroatië. Paklenica is een kloof in het gelijknamige nationaal park en dé plek om in Kroatië te klimmen. Op deze goed begaanbare plek vind je de meest eenvoudige routes van enkele touwlengte en super moeilijke multipitch routes. Hierdoor komt jong en oud, getalenteerd of niet allemaal samen op deze plek. Voor toegang moet je betalen, maar wij vonden vooral de gemoedelijke en sportieve sfeer heel bijzonder. Het is daarom zeker een bezoekje waard. Bekijk de beelden voor een kleine sfeerimpressie.

Kvam – Noorwegen

Noorwegen is het geboorteland van heel veel goede klimmers en het is dan ook geen verrassing dat je hier veel klimgebieden tegenkomt. Kvam is misschien wel het grootste klimgebied van Noorwegen. Groot in de zin van meer dan 400 routes die je hier kunt vinden. Er zijn hier een aantal klassieke routes te vinden waar de besten der aarde voor naar Noorwegen afreizen om hun skills te testen. Ook voor de mindere der aarde (zoals wij) is hier genoeg plezier te beleven. Ben je dit jaar in Noorwegen en hou je van klimmen? Maak dan zeker even een tussenstop in Kvam.

Ik duik graag de natuur in op zoveel mogelijk manieren. Het liefst loop of klim ik in de bergen, maar een paar dagen rondtrekken in de natuur of rondvaren met een kano vind ik ook heerlijk. Het nietig voelen in de natuur en het even helemaal weg zijn van alles is waarvoor ik naar buiten ga.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on