Inspiratie voor 2023: 6x op avontuur in Nederland en België

Kan jij niet wachten om op avontuur te gaan in 2023, maar wil je niet te ver weg? We’ve got you covered! In Nederland (en België) zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om avontuur te beleven. Daarom hierbij ons overzicht met inspiratie voor 6x avontuur in Nederland en België.

Klimmen met een Zonnetje

Op avontuur met Adventure in a Box

Natuurlijk kunnen we niet om onze eigen Adventure in a Box heen. Bij Adventure in a Box bestel je een box met daarin alle ingrediënten voor een verrassend avontuur in de Nederlandse natuur. Geschikt voor zowel stellen, groepen en gezinnen is dit de ideale manier om een dagje weg te zijn in de natuur en van alles te leren en te doen. Wij zijn uiteraard enthousiast, maar je kunt zelf je oordeel vormen op de website van Adventure in a Box.

Bevers spotten in de Biesbosch

Beleef een tweedaags avontuur in de Biesbosch. Nederland is rijk aan water en daarom kan een avontuur op het water ook zeker niet ontbreken. Ga met een kano twee dagen varen door de Biesbosch en overnacht midden in de Biesbosch op een plek waar je alleen met de kano kunt komen. Zodra het gaat schemeren ga je nog even het water op om te kijken of je een bever kunt spotten. Dit avontuur kun je zelfstandig uitvoeren met een (gehuurde) kano en tent. Wil je weten hoe, lees dan onze blog!

Slapen in het bos in een Cabiner

Wil je op een andere manier avontuurlijk overnachten, ga dan slapen in een Cabiner. Op een aantal plekken in de Nederlandse natuur heeft Cabiner luxe hutjes neergezet. Luxe gaat dan vooral om de prachtige inrichting, want je moet zelf de kachel warm stoken en je maakt gebruik van een compost toilet. Je kunt dan wel overnachten midden in een bos en dat is een heel bijzondere ervaring kunnen wij je vertellen. Lees onze blog voor een uitgebreide sfeerimpressie.

Hiken en suppen bij de Malpie Heide
DCIM\100GOPRO\GOPR0049.JPG

Ben jij fan van suppen en zoek je een nieuwe manier om hiermee avontuur te beleven. Ga dan hiken en suppen. Een tijdje terug maakten wij een hike en sup waarbij we heen liepen over de mooie Malpie heide en terugvoeren over de aangrenzende rivier de Lommel op onze sup. Een hele bijzondere en unieke beleving. Het lopen met een sup is toch wel wat anders, dus wil je ook een soortgelijk avontuur ondernemen lees dan vooral onze ervaringen in deze blog!

Kamperen op een vlot bij natuurkampeerterrein de Veenkuil

Een ander uniek avontuur dat we je in Nederland aan kunnen raden is kamperen op een vlot. Er zijn steeds meer plekken in Nederland waar je kunt overnachten op een drijvend kampeervlot compleet met tent en bed. Sommige kampeervlotten kun je zelfs besturen om ze op de juiste plek te krijgen. Toch vinden wij het kampeervlot van natuurkampeerterrein de Veenkuil de meest bijzondere. Hier vind je namelijk alleen een vlot en de rest moet je zelf meenemen. Voor ons is dit de allerleukste uitgangspositie voor een avontuur wanneer we zelf ons tentje, kookstel en al het andere mee moeten nemen. Vind jij dat ook leuk, lees dan onze blog over een nachtje op een vlot in de Veenkuil.

Een weekend in de Ardennen met Cabanez Rensiwez

Kan je echt niet wachten tot de zomer om al op avontuur te gaan, dan is een weekend in de Ardennen zeker een aanrader. Je kan hier in de winter net zo goed terecht als in de zomer. Dat hebben wij ervaren met een winterweekend bij Cabanez Rensiwez. De mooie huisjes van Cabenez Rensiwez laten je heerlijk ontspannen en liggen direct in een van de mooiste stukjes natuur van België. Je trekt er meteen op uit om te gaan wandelen en voelt je direct op een andere plek dan Nederland. Lees meer over ons winterweekend in de Ardennen in deze blog.

Ik duik graag de natuur in op zoveel mogelijk manieren. Het liefst loop of klim ik in de bergen, maar een paar dagen rondtrekken in de natuur of rondvaren met een kano vind ik ook heerlijk. Het nietig voelen in de natuur en het even helemaal weg zijn van alles is waarvoor ik naar buiten ga.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on