Klettersteig Les tunnels

De cijfers - dag 1
  • Start hoogte: 960 meter
  • Hoogtemeters: 160 meter 
  • Laagste punt: 800 meter
  • Duur: 3 uur
  • Afstand: 1400 meter traverseren
  • Moeilijkheid: PD+ / D

Een ontzettend mooie klettersteig in het zuiden van Frankrijk is de klettersteig aan Lac du Sautet. De klettersteig is gemaakt in een kloof achter een stuwdam. Je parkeert boven bij de stuwdam en loopt dan naar de start van de klettersteig. Eigenlijk bestaat deze klettersteig uit 2 delen, namelijk Les tunnels en Le Grand Frisson. Wij hebben ze allebei gedaan en klommen een heerlijke ochtend in de kloof.

Wanneer je aankomt bij de klettersteig moet je eerst een stukje lopen naar de start, deze bevindt zich aan de andere kant van de kloof. Je begint met Les Tunnels, dit deel van de route heeft het niveau “PD+” gekregen. We vinden de start al snel en beginnen eerst met een stuk naar beneden klimmen. Iets wat tot op de dag van vandaag niet mijn favoriet is, maar het pad is goed te doen en heeft veel trapjes. Gelukkig! Na een tijdje staan we bijna onderaan de klettersteig en zijn we erg dicht bij het water. Een prachtig zicht, want de zon begint al in de kloof te schijnen en het water weerspiegelt het zonlicht met mooie glinsters.

Onderin de kloof is het water mooi en rustig

Doordat we in een kloof zitten en de zon steeds harder schijnt, begint het ook behoorlijk warm te worden. Ondertussen klimmen we omhoog naar de loopbrug. De klim kost toch wel de nodige energie en ik heb het behoorlijk warm. We besluiten even een korte stop te maken voordat we de brug over gaan, zodat we wat te drinken. Ik had toch meer dorst dan ik dacht en dronk mijn flesje water helemaal leeg. Het was nodig, want ik voelde me daarna gelijk een stuk beter. Klaar om de loopbrug over te gaan.

De eerste hangburg maakt een oversteek over de kloof op grote hoogte

Deze route heeft 2 loopbruggen, 1 van 38 meter en 1 van 35 meter. Ze zijn goed bekabeld en ze hangen zo’n 80 meter boven het water. Leuk om zo boven het water te zijn en we genieten nog even van de zon. De loopbrug brengt ons vervolgens naar de andere kant van de kloof die meer in de schaduw ligt. Hier is het deel van de klettersteig dat “Le Grand Frisson” heet. Dit deel is geclassificeerd als “D”. Iets moeilijker dus dan het eerste gedeelte, maar al met al is deze route heel goed te doen. 

In dit gedeelte moeten we voornamelijk een stukje traverseren met aan het einde een lichte overhang, maar ook dit is niet moeilijk. Het is een heerlijke ochtend en we genieten van de omgeving. De kwaliteit van deze klettersteig is heel goed en de zekering ook. Een dikke aanrader dus!

De klettersteig is open tussen 15 mei en 15 oktober en is ook te doen met een gids. 

We klimmen terug omhoog richting de loopbrug.
De route bestaat uit heel veel trapjes en is zeer goed bekabeld.

Buiten ben ik op mijn best. Ik houd van een flinke sportieve uitdaging, om vervolgens 's avonds bij het kampvuur met een wijntje te genieten van het avontuur. De veelzijdigheid van de natuur inspireert mij om allerlei verschillende activiteiten te doen. Van fietsen tot kanovaren en van klimmen tot hiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on