Oostenrijk

Hike naar de Seebensee, Drachensee & Coburger Hütte

AFSTAND

14 kilometer

GESCHATTE TIJD

5,5 uur

HOOGTEMETERS

707 meter

START HOOGTE

1.143 meter

HOOGSTE PUNT

1.424 meter

MOEILIJKHEIDSGRAAD

Hiken – Gemiddeld (T2 / Rood)

Een van de highlights van Tirol is de hike naar de Seebensee, de Drachensee en de daarbij horende Coburger Hütte. Een prachtige plek die te bereiken is over een eenvoudig wandel- of fiets pad. In de zomer is het zeker bij de Seebensee gezellig druk met andere vakantiegangers, maar ook de extra klim naar de Drachensee en de Corburger Hütte is de moeite waard. Wij liepen deze wandeling vanuit Ehrwald en vertellen je alles wat je moet weten!

Startpunt van de wandeling

De wandeling start vanuit Ehrwahd, een bekend dorp in Oostenrijk dat net over de grens van de Fernpass ligt. Vanuit hier kan je verschillende wandelingen maken. Ook een hike naar de hoogte berg van Duitsland, de Zugspitze, is vanuit hier mogelijk. Die laten we vandaag even links liggen want wij lopen vandaag naar de Seebensee. De auto kan je parkeren onder aan de Ehrwalder Almbahn. Je kan natuurlijk omhoog lopen, maar ook met de kabelbaan naar boven is een goede optie. In het jaar 2024 kost een kaartje 23.50 euro retour. De kabelbaan gaat continu, dus je hoeft niet lang te wachten voor je naar boven kan.

Blauwe wandelpaden naar de Seebensee

Het eerste deel van de wandeling gaat voornamelijk over brede wandelpaden. De zogenoemde blauwe wandelpaden. Dat betekent dat de paden ruim, eenvoudig en niet al te steil zijn. Al blijven het natuurlijk de bergen. Deze paden zijn eenvoudig te volgen en je kunt er heerlijk wandelen, maar let wel op de mountainbikers die ook hier langs rijden. Want ook voor mountainbikers is het een populair gebied.

Het pad gaat deels door bos waardoor je ook deels nog in de schaduw loopt. Dat is zeker op de warme dagen erg prettig, midden in de zomer kan het ook hier namelijk erg warm worden. Wil je toch liever wat meer het gevoel van een echt bergpad? Dan kan je het naastgelegen pad nemen en nog wat meer in het bos blijven lopen.

De Seebensee in Tirol

De Seebensee ligt op 1657 meter hoogte en steekt fel blauw af tegen de steile wanden die er hoog bovenuit tornen. De glinsteringen in het water geven het een extra mooie sfeer. Rondom dit meer zijn er tal van bankjes te vinden waar mensen even rusten en pauze houden. Ook wij kiezen er voor om hier even een broodje te eten die we eerder al hadden meegenomen. De Seebensee is de perfecte plek voor een lekkere picknick of om even tot rust te komen voor je de rest van de route wandelt. Inmiddels hebben we ook al 250 hoogtemeters en 5 kilometer afgelegd, dus een pauze is wel verdiend. Deze plek is zeker in de zomer erg populair. Met zijn typische bergbeeld en goede bereikbaarheid snappen we dat maar al te goed!

Hike naar de Coburger Hütte

Na de wandeling naar de Seebensee begint de klim eigenlijk pas. Hier is het wel klaar met de makkelijke en brede wandelpaden en wandel je over normaal bergpad omhoog naar de Coburger Hütte. In ongeveer 1,5 kilometer klim je nog een keer 260 hoogtemeters omhoog. Het kan ook op dit pad nog behoorlijk druk zijn en we passeren af en toe ook andere wandelaars. Wil je deze wandeling in alle rust maken? Zorg er dan voor dat je heel vroeg of juist wat later op pad gaat. Dat hebben wij dit keer niet gedaan, want wij wilden ook nog even wat eten en drinken bij de Coburger Hütte. In deze hut is het ook mogelijk om te blijven slapen. Het is een erg leuke en gezellige hut met prachtig uitzicht. Het is ook niet voor niets dat hij al snel vol zit en wil je hier overnachten, zorg dan dat je op tijd boekt! Of ga op een minder populaire dag zoals de doordeweekse dagen in het voor- of naseizoen.

Drachensee en de Drachenkopf

Nadat we onze 2e lunch hebben gegeten bij de Coburger Hïutte besluiten we dat we nog om de Drachensee heen willen lopen. De kleur van dit meer is diep donker blauw en ziet er weer anders uit dan de Seebensee. Ondanks dat ze zo dicht bij elkaar liggen. De Drachensee ligt op 1874 meter hoogte en is nog best wel fris. De wandeling om het meer heen is ook leuk om te maken en je komt ook nog wat plekken tegen waar je even een frisse duik kan maken. Daar maken wij op deze warme dag ook dankbaar gebruik van. In tegenstelling tot de rest van de route, komen we hier amper andere wandelaars tegen.

Wij houden het vandaag bij een wandeling rondom de Drachensee, maar wil je nog wat meer uitdaging dan kan je ook nog doorlopen naar de Drachenkopf. Deze berg ligt op 2303 meter hoogte en je moet dus nog zo’n 500 extra hoogtemeters maken in totaal. Dit pad is deels aangegeven als zwart pad en dus alleen geschikt voor de ervaren wandelaar.

Klimmen bij de Coburger Hütte

Ben je nu niet direct fan van wandelen, maar wil je vooral mooie routes klimmen? Ook dan moet je bij de Coburger Hütte zijn. Vanuit hier zijn er namelijk verschillende leuke klimroutes te doen, vaak ook in multipitch. Van eenvoudig tot wat uitdagender. Voor verschillende klimmers zijn er routes te vinden. Dit staat ook zeker nog op onze wishlist. Alle routes rondom de hut zijn te vinden op de website van de Coburger Hütte.

Terugwandeling naar de kabelbaan

Nadat we de frisse duik hebben genomen wandelen we weer terug naar de hut en daarna naar de Seebensee. De weg terug gaat in principe over hetzelfde pad, al kiezen wij er voor om het laatste stuk nog af te dalen via het kleinere bospad. Deze is wat steiler en geeft nog wat meer het echte berggevoel. Omdat dit pad door het bos loopt is het ook iets minder warm. Uiteindelijk lopen we toch weer in de volle zon en warmen we al snel weer op. Voordat we de kabelbaan weer naar beneden nemen kopen we eerst nog een ijsje bij de hut. Die hebben we namelijk wel verdiend!

Dit is ook iets voor jou