5x avontuur dichtbij huis

Het nieuws wat we met zijn allen gisteren kregen hakte er bij ons allemaal even in. De maatregelen die er voor zorgen dat we later met zijn allen ons normale leven weer kunnen oppakken zorgen er voor dat ons leven op dit moment alles behalve normaal is. Om je de komende tijd te inspireren om het avontuur dichter bij huis te zoeken hebben we vandaag op de blog 5 leuke avonturen voor je klaar staan die gemakkelijk kunnen dicht bij jouw eigen huis.

1. Zoek een onbekend wandelgebied

Dat we van wandelen houden is natuurlijk niet onbekend. We zoeken vaak leuke plekken uit in het binnen- en buitenland zodat we kunnen genieten van de natuur om ons heen. Omdat we op dit moment het reisverkeer zo veel moeten beperken is het de uitgelegen kans om eens in te zoomen op je eigen regio. Er is vast een bos, heide of plas bij jou in de buurt die je eigenlijk niet heel goed kent. Maak het extra leuk en bestel online een kaart (een echte, zo een op papier) van jouw regio en bekijk de verschillende plekjes die je nog niet hebt ontdekt. Maak er een gezellig uitje van met een kop koffie of thee en een lekker broodje voor onderweg. En bereid je alvast voor op puntje nummer 4 door takken te zoeken. Zo kan je ook genieten van de natuur in jouw eigen omgeving. Wil je jezelf helemaal laten verrassen? Prik dan blind een gebied op de kaart en bezoek het dichtstbijzijnde wandelgebied in die buurt.

2. Probeer een nieuwe (buiten)sport

Misschien ben je een fanatieke buitensporter die alles al een keer geprobeerd heeft. Maar voor de meesten bestaan er nog allerlei mogelijkheden om jezelf uit te dagen op een nieuwe manier. Ben je bijvoorbeeld een fanatiek hardloper, maar loop je altijd over de weg? Daag jezelf eens uit in het bos of op het strand. Of vraag in je omgeving of je van iemand een mountainbike mag lenen om een prachtig rondje over de Nederlandse bospaden te racen.

Ben je niet vies van een beetje modder en daag je jezelf graag uit? Ga dan op zoek naar een survival baan bij jou in de buurt, of bedenk er zelf een! Met wat touwen en boomstammen kom je al een heel eind. Nodig één andere vriend uit om samen op pad te gaan en creëer jouw eigen survival dag.

3. Maak een frisse ochtendduik

Zwemmen in de zomer is natuurlijk heerlijk, het water koelt je lichaam lekker af en je kan uren op het water blijven dobberen. Maar juist ook in de winter is een frisse ochtendduik de perfecte start van jouw dag. Het is niet onbekend dat koud water tal van voordelen heeft voor jouw gezondheid. Het is goed voor het immuunsysteem, de bloedcirculatie en je huid. Plus het feit dat je je daarna helemaal wakker voelt en een flinke energieboost meekrijgt. Echt genieten van een frisse ochtendduik vind ik het moment dat er een laagje mist boven het water hangt. Die momenten zijn magisch, stil en prachtig om te ervaren. In deze rust het water induiken is totaal iets anders dan tijdens de volle dagen in de zomer. Er is ook bij jou vast een watertje in de buurt waar jij jouw ochtendduik kan doen!

De perfecte situatie voor een frisse ochtendduik!

4. Maak een maaltijd boven een kampvuur

Er is niets zo heerlijk als het maken van een fijn kampvuur. In Nederland mag dat helaas niet overal, maar gelukkig nog wel in onze eigen tuin. (Of bijvoorbeeld op aangewezen natuurkampeerterreinen) In de winter is het vroeg donker, waardoor je al tijdens het avondeten heerlijk bij een kampvuur kan zitten. Je kan er (vegetarische) worstjes op braden of heerlijke marshmallows. Maar je kan het ook groter aanpakken door een heerlijk stoofpotje te maken boven het vuur. Daarvoor heb je wel een geschikte pan nodig en een manier om de pan boven het vuur te houden. Dat kan je doen door bijvoorbeeld een driepoot te maken van gevallen takken die je in het bos hebt gevonden. Zo heb je een hele dag aan avontuur terwijl je niet ver van huis hoeft te zijn.

Een heerlijk kampvuur kan ook in je achtertuin

5. Slaap onder de sterren

Slapen onder de sterren is voor mij toch wel echt het beste gevoel van echt buiten zijn. En het mooie is, ook daarvoor hoef je ook helemaal niet ver weg. Natuurlijk kan het op een kampeerterrein onder een tarp. Maar je kan ook gewoon in je eigen tuin of je eigen balkon onder de sterren slapen. Het liefst natuurlijk wel tijdens een heldere en droge nacht. Maar omdat je niet afhankelijk bent van een bepaalde timing, kan je zelf de nacht kiezen waarop jij het liefst buiten gaat slapen. Maar een warme kruik voor jezelf, en zorg voor een goede slaapzak waardoor jij zelf lekker warm blijft. En vind je het leuk om deze ervaring nog wat extra’s mee te geven? Verdiep je dan in de sterrenhemel en kijk of je verschillende sterren of sterrenbeelden kunt vinden. Heb je geen balkon of tuin en kan je deze ook niet “lenen” van iemand anders dan is kamperen in de woonkamer ook een goed idee! Zet dan je grootste raam zo wijd mogelijk open en slaap recht onder het raam.

Buiten ben ik op mijn best. Ik houd van een flinke sportieve uitdaging, om vervolgens 's avonds bij het kampvuur met een wijntje te genieten van het avontuur. De veelzijdigheid van de natuur inspireert mij om allerlei verschillende activiteiten te doen. Van fietsen tot kanovaren en van klimmen tot hiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on