Suppen en kanoën in Brabant – De Baakermat

Met het warme weer van de afgelopen en komende dagen zijn we allemaal toe aan 1 ding: verkoeling! En dat is precies wat je kan vinden bij de Baakermat in Steenbergen. Een ideale plek om te zwemmen, suppen of kanoën. En blijf daarna vooral even hangen voor een heerlijke picknick, fijne barbecue of gewoon een middagje zonnen. Dit heerlijke en wat ons betreft nog onontdekte plekje is dit jaar een van onze favoriete plekjes in Brabant geworden. En nu delen we ons fijne geheim ook met jullie, want het is er te leuk om het alleen voor jezelf te houden.

Suppen en kanoën

De Baak is een water in de buurt van Steenbergen. Dit water is niet geschikt voor gemotoriseerde boten, maar des te meer geschikt voor een rondje op de SUP of in de kano. Het heerlijke water is helder en heeft geen stroming. Wanneer je van plan bent om hier naartoe te gaan voor een rondje op het water heb je geen tal van opties zoals in de Biesbosch. Dat maakt dit water waarschijnlijk een stuk rustiger en kom je minder mensen tegen. Het leukste rondje is een rondje van 9 kilometer. Je vaart vanaf de steigers ongeveer een kilometer rechtdoor. Na deze kilometer sla je rechtsaf naar een riviertje dat wat smaller wordt. Dit riviertje volg je dan de komende 6 kilometer. Je kan niet echt verdwalen, want er zijn bijna geen afslagen. Je volgt eigenlijk heel de weg rechtdoor. Na 7 kilometer kom je weer uit op het grotere water en vaar je terug naar de steigers. Een perfect rondje wat ons betreft van zo’n 9 kilometer. Afhankelijk van je tempo ben je hier zo’n 3 uur mee bezig.

Een fijne plek om te suppen of kanoën op rustig water.

Een fijne picknick of BBQ

Nederland is natuurlijk een waterland, dus mooie watertjes vind je op meerdere plekken. Wat de Baakermat voor ons zo leuk maakt is de combinatie van de rust, de route en de fijne plek waar je vervolgens kan eten. Lekker picknicken of BBQ’en aan de lange steigers die vanaf de kant het water in lopen. Deze steigers zijn namelijk tegelijkertijd picknickbankjes. Aan beide kanten van de weg kan je ze vinden. Midden tussen de banken staat een grote boom die zorgt voor een fijne schaduwplek. Zo namen wij tijdens een warme lentedag onze Cobb BBQ mee. Die is geschikt om te gebruiken op tafel en tegelijkertijd is het een heerlijke kolen BBQ. Een perfecte combinatie voor tijdens de zonnige dagen!

De lange steigers lopen vanaf de brug naar het water en bieden leuke picknickmogelijkheden.

Les volgen en overnachten

Heb je zelf geen SUP of kano? Geen enkel probleem! Het bedrijf Bobla SUP geeft er namelijk regelmatig SUP lessen en geeft je de mogelijkheid om een sup te huren. Ook huur je eenvoudig een kano bij de camping “buiten aan de baak”. (hier kan je overigens ook lekker op het terras zitten). En wil je nog langer genieten van de mooie natuur in west-brabant? Dan kan je op deze camping ook een overnachting boeken in een van hun lodges.

Geniet van fijne zonsondergang aan het water!

Bekijk de video

Om jullie alvast een beeld te geven van deze fijne plek hebben wij onderstaande video gemaakt 🙂 En stuur je ons even een berichtje als jij er ook bent geweest? Vinden we leuk!

Buiten ben ik op mijn best. Ik houd van een flinke sportieve uitdaging, om vervolgens 's avonds bij het kampvuur met een wijntje te genieten van het avontuur. De veelzijdigheid van de natuur inspireert mij om allerlei verschillende activiteiten te doen. Van fietsen tot kanovaren en van klimmen tot hiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on