7 leuke herfstwandelingen in Nederland, Belgie en Luxemburg

Het is weer tijd voor het mooiste wandelseizoen van het jaar, de herfst! Vroeg opstaan en genieten van mooie herfstkleuren in mistig ochtendlicht terwijl de koude lucht op je gezicht landt. Wij hebben 7 leuke herfstwandelingen die we met jullie willen delen. En omdat je de herfst niet alleen in Nederland hoeft te beleven laten we je zien op welke mooie plekken in België en Luxemburg je kunt genieten van de herfst!

 

Nederland

In Nederland zijn er genoeg mooie plekken om van de natuur te genieten. Bossen, heides en vennen bieden de perfecte achtergrond voor een herfstachtige sfeer. Wij liepen een aantal wandelingen in de herfst en kunnen deze van harte aanbevelen!

Strabrechtse heide

De Strabrechts heide is een groot en weids natuurgebied waar je op vroege ochtenden in heerlijke stilte kunt wandelen. Ik genoot hier tijdens mij wandeling met zonsopgang van het mooie zonlicht en de schaduwen over de zanderige vlaktes. Je vindt hier mooie vennen (ook goed om de vogeltrek te spotten in deze tijd van het jaar) en er zijn genoeg bossen aan de rand van de heide om helemaal op te gaan in de herfstkleuren!

landgoed de utrecht

Landgoed de Utrecht ligt, in tegenstelling tot wat je zou denken, helemaal tegen de Belgische grens aan ten zuiden van Tilburg. Het is een prachtig gebied met grote plassen water en fijne dichte bossen om doorheen te struinen. Daarnaast vind je hier een prachtige uitkijktoren waarmee je uitkijkt over de vele plassen (vergeet niet euromunten mee te nemen voor toegang). Wij liepen hier een mooie wandeling rondom een koude zonsopgang en kwamen nog een kleine ree tegen die het bospad overstak, badend in het zonlicht!

Strijbeekse heide

Ook de Strijbeekse heide staat hoog op ons lijstje voor een mooie herfstwandeling. Gecombineer met de smokkelroute loop je door zowel de Nederlandse als Belgische natuur. Deze natuurgebieden zijn afwisselend met naaldbomen, bomen in herfstkleuren en mooie stukken heide. Voor de verandering liepen wij een keer tegen zonsondergang aan en dat is op deze wandeling echt prachtig!

Adventure in a Box

Wil je in een mooi natuurgebied in Nederland de herfst echt proeven? Dat kan via onze Adventure in a Box. Jij krijgt thuis een Box opgestuurd met instructies, inspiratiekaarten en leuke ingrediënten om op een verrassend avontuur te gaan in Nederland. Met onze herfstbox geniet jij volop van herfstgeuren, herfstkleuren en de mooiste gebieden in Nederland. Neem snel een kijkje en verras je zelf of een ander met deze leuke Box! 

België

België heeft mooie natuurgebieden om te bezoeken in de herfstmaanden. Door de hoogteverschillen waan je jezelf in ieder geval niet in Nederland en de bossen zijn er onverminderd mooi. De afwisseling tussen rivieren, heuvels en bossen maken dit een heerlijke bestemming voor jouw herfstwandeling!

lac du nisramont

Bij het stuwmeer van Lac du Nistramont komen de twee Ourthes samen. Wij liepen hier een prachtige wandeling rondom het meer. Hierbij loop je eerst langs de oevers van de westelijke Ourthe stroomopwaarts. Nadat je de brug oversteekt loopt je richting het punt waar beide Ourthes samenkomen. Via de andere Ourthe loop je weer terug. Onderweg krijg je de nodige klimmetjes en geniet je dus op verschillende hoogtes van het uitzicht op het mooie en omringd door prachtige bossen!

cabanes de rensiwez

Wil je voor langere tijd genieten van de herfst in België dan zijn de huisjes van Cabanez de Rensiwez echt een aanrader! Hier vindt je vele houten cabins verspreid over een bosrijke heuvel. Je kunt je eigen kachteltje warm stoken en genieten van een mooi uitzicht. Vanuit hier kun je ook verschillende mooie wandelingen maken. Wij liepen hier een korte en veelzijdige wandeling naar de fabriek van La Chouffé.

Luxemburg

Jaar in, jaar uit keren wij rond de herfstperiode terug naar Luxemburg. Soms voor een week en soms voor een weekend. Maar nooit willen we dit gebied missen in zijn mooiste periode. We zijn helemaal vertrouwd met dit gebied en laten je enkele mooie wandelingen zien!

Berdorf – Echternach

Een wandeling die wij elk jaar maken is die van Berdorf naar Echternach. In Berdorf vindt je verschillende mooie rotstukken. Wij lopen langs een oud ampfitheater door een mooie dal, langs de Wolfschlucht en eindigen met uitzicht op Echternach. Onderweg waan je jezelf in een live droomvlucht waar jezelf doorheen mag wandelen! Aangezien wij in Berdorf verblijven, gaan we vanuit Echternach terug met de auto of de bus. Als je in Echternach verblijft kun je dus eerst met de bus omhoog!

SCHIESSENTÜMPEL

Dit Schiessentümpel in het Mullertal is geen onbekende plek voor velen. Maar juist in de herfst is dit een prachtige plek om te bezoeken met de mooie sprookjesachtige kleuren. Het is dan ook veel minder druk dan in de zomer. Hoewel de watervallen (helaas) dicht langs de weg liggen, liepen wij een mooie wandeling met de nodige hoogtemeters. Onderweg wordt je getrakteerd op nog meer mooie rotsformaties en je wandelt door verschillende kloven en spleten.

Ik duik graag de natuur in op zoveel mogelijk manieren. Het liefst loop of klim ik in de bergen, maar een paar dagen rondtrekken in de natuur of rondvaren met een kano vind ik ook heerlijk. Het nietig voelen in de natuur en het even helemaal weg zijn van alles is waarvoor ik naar buiten ga.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on