Winterweekend in de Ardennen

De cijfers
  • Start hoogte: 299 meter
  • Hoogtemeters: 212 meter
  • Hoogste punt: 395 meter
  • Duur: 3,5 uur
  • Afstand: 11 kilometer
  • Moeilijkheid: Makkelijk


GPX downloaden

Activiteit gegevens

Waar we normaal gesproken pas vanaf maart of april naar het buitenland gaan voor leuke vakanties, plande ik dit jaar in het allereerste weekend al een korte vakantie naar de Ardennen. Als verrassing voor Thomas zijn verjaardag verbleven we 3 dagen in Les Cabanes de Reniswez. Een idyllisch en kleinschalig vakantiepark met prachtige houten hutjes in het bos of aan de rivier. Van daar uit maakten we een mooie wandeling door het westelijke gedeelte van de Ardennen

Een idyllisch vakantiehuisje midden tussen de bossen.

Een houten huisje in de bossen

Onze verblijfplaats was er niet zo maar eentje, maar een prachtig houten huisje midden in de natuur. Het park Les Cabanes de Reniswez heeft meerdere huisjes die op deze romantische manier zijn ingedeeld, maar ze zijn geen van allen hetzelfde. Wij hadden huisje Thalia, een mooi huisje met een fijn Noors bad. 

Omdat het parkje kleinschalig is en er geen huisjes dicht bij elkaar staan heb je niet het idee dat je in een vakantiepark zit. Er is geen tv en geen WiFi. Wel zijn er een hoop kaarsjes, een open haard, een fijn Noors bad en een lekkere La Chouffe bij aankomt. Een ideale plek om je dus even terug te trekken

Het huisje heeft een heerlijke open haard met een fijne bank zodat je kunt genieten van een warm vuurtje.
Bruno nestelt zich al snel bij de warme haard

DE HUISJES VAN LES CABANES DE RENSIWEZ ZIJN EEN IDEALE PLEK OM JE EVEN TERUG TE TREKKEN.

Een winterse wandeling in de Ardennen

Vanuit het huisje zijn er een aantal wandelingen mogelijk. Wij besluiten om de wandeling naar Achouffe te maken. De plek waar het La Chouffe bier wordt gebrouwen. Dit is een wandeling die volgens de omschrijving 8 kilometer is, maar als we hem in Garmin invoeren zien we dat het toch 11 kilometer is. 

We hebben dit weekend onze grote rugzakken meegenomen omdat we nog moeten trainen voor Zweden. Ik ben echter een beetje grieperig dus besluit toch om met mijn kleine daypack te lopen. Thomas doet wel zijn grote rugzak om en zo gaan we dus met onnodig veel spullen (waaronder een slaapzak) op pad.

Bruno geniet ook weer van de frisse buitenlucht.

Rivier de Ourthe

Het vakantieparkje ligt aan de rivier de Ourthe en zo leidt de wandeling van vandaag dus ook langs deze mooie rivier. De wandeling start nog een stukje over de weg, maar al snel duiken we de bossen in. Omdat het winter is, is het pad vrij modderig. Gelukkig hebben we onze goede wandelschoenen aan en merken we hier niet veel van.

De wandeling loopt een groot deel langs de rivier en heeft niet al te veel hoogteverschil. Na zo’n 3 kwartier lopen komen we bij een bruggetje aan. Vanuit hier loopt de wandeling in een lus. We lopen eerst nog een stukje terug langs de andere kant van de rivier voordat we de route naar Achouffe vervolgen.

De wandeling loopt vervolgens een stuk omhoog en de zon begint lekker te schijnen. We hebben deze ochtend rustig aan gedaan dus komen we rond lunch tijd bovenaan. We pakken de soep en de broodjes zodat we even lekker kunnen lunchen.

Na de lunch lopen we het laatste stukje naar Achouffe. We zien de brouwerij al snel staan, met zijn rode muts. Omdat we Bruno ook mee hebben kunnen we niet naar binnen, maar we hadden nog wel een plekje in de tas bewaard voor een lekker flesje. In het winkeltje maak ik nog even een kleine stop en kijk naar alle verschillende smaken die ze hebben. Ik kies een lekker flesje uit en met nog wat extra gewicht in de tas lopen we weer terug de bossen in. 

Het laatste stuk van de weg loopt weer veel langs de rivier over modderige paadjes. We komen voor ons gevoel na een korte tijd weer aan bij het bruggetje waar de lus begon. Het laatste stukje is dus hetzelfde als het eerste stuk waardoor we weten dat we snel weer terug zullen zijn.

Na een wandeling van zo’n 4 uur ploffen we weer neer in ons huisje en steken we lekker de open haard aan! Een zeer geslaagde dag in de Ardennen.

Het bruggetje leidt ons naar de andere kant van de wandeling.
Tussendoor laat de zon zich nog af en toe zien. 

Buiten ben ik op mijn best. Ik houd van een flinke sportieve uitdaging, om vervolgens 's avonds bij het kampvuur met een wijntje te genieten van het avontuur. De veelzijdigheid van de natuur inspireert mij om allerlei verschillende activiteiten te doen. Van fietsen tot kanovaren en van klimmen tot hiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on